Fazolkám odstřihneme nebo odřízneme z obou stran špičky a vložíme do vroucí osolené vody přibližně na 10 minut, aby změkly. Scedíme a necháme okapat. (Pokud jsme použili konzervované fazolky, úvodní přípravu přeskočíme.) Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kostičky. Slaninu rovněž pokrájíme na kostičky. Na olej vhodíme cibuli a necháme lehce zhnědnout. Poté přidáme slaninu, za stálého míchání opékáme a nakonec přihodíme i nasekaný česnek. Vše necháme společně pár minut rozvonět a přimícháme změklé fazolky. Dochutíme solí a mletým pepřem a směs sundáme z plotny. Naservírujeme na misky, podle chuti a možností přesypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.
Poznámka: Takto skvěle ochucené fazolky můžete podávat jako přílohu, ovšem klidně zastanou i hlavní jídlo například s kouskem čerstvého pečiva.